سؤالات واحد 8 – کشاورزی 1 – باغبانی 1 – هدف از کشت و پرورش درختان چیست؟ |
هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای نمونه سپیدار برای تولید چوب،درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. |
2 – به کدام دسته از گیاهان درخت گفته می شود؟ |
اگر محل انتشار در ریشه و تاج توسط یک ساقه (تنه) چوبی به هم وصل شده باشد، به آن گیاه درخت گفته می شود. |
3 – تفاوت درخت با سایر گیاهان چیست؟ |
تفاوت اساسی و عمده بین درخت و سایر نباتات، این است که سبزی ها و گیاهان زراعی یک ساله یا دو ساله هستند و عمر کوتاهی دارند. در صورتی که عمر درختان گاهی به چند صد سال نیز می رسد. |
4 – به چه نوع از گیاهان درختچه گفته می شوند؟ |
اگر محل انتشار، ریشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گویند. |
5– به چه مناطقی جنگل مصنوعی یا پارک جنگلی می گویند؟ |
مجموعه ای از درختان که توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادی برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها کاشت می شوند، جنگل مصنوعی یا پارک جنگلی نامیده می شوند. |
6-فاصله درختان برچه اساسی مشخص می شود و تابع چه عواملی است؟ |
اغلب فاصله درختان در باغ ها به کوچکی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاک بستگی دارد. |
7- مراقبت های پس از کاشت درختان را چه می نامند و شامل چه کارهایی است؟ |
کارهایی را که پس از برداشت برای مراقبت و نگه داری درختان انجام می شود عملیات داشت می گویند. عملیات داشت شامل: آبیاری ، مبارزه با بیماری ها و کنترل آفات ، هرس کردن ، کود دادن ، مبارزه با علف های هرز و ترمیم جوی های آبیاری و نرم کردن خاک پای درختان. |
8- روش های آبیاری درختان را نام ببرید؟ |
1 - آبیاری به طریق کرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتکی/ 3 – آبیاری تحت فشار |
9- هرس چیست و به چه منظوری انجام می گیرد؟ |
هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است. |
10 – زمان هرس کردن درختان از چه هنگام در سال است؟ |
زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد کمتر باشد. |
2- دامپروری : 1- کدام حشرات در زندگی انسان مفیدترهستند؟ |
زنبور عسل و کرم ابریشم ،مهم ترین تولیدات آن ها عسل و ابریشم است . عسل از غذاهای با ارزش انسان و مورد استفاده ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی است. |
2- آبزیان به چه حیواناتی گفته می شود؟ |
آبزیان به موجوداتی گفته می شوند که در آب های شیرین و شور زندگی می کنند و به دو دسته تقسیم می شوند : 1. گیاهان آبزی 2. جانوران آبزی |
3 – زنبور عسل چه فوایدی در تولیدات زراعی و باغی دارد؟ |
ازدیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است. 4- چه زمانی تخم ریزی توسط ملکه افزایش می یابد و جمعیت کُند و زیاد می شود؟ | با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت، تخم ریزی توسط ملکه افزایش می یابد و جمعیت کند و زیاد می شود. در این گونه مواقع کندو به علت کمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه کندو) می کند. |
5 - غذای زنبور عسل چیست؟ | این غذا از دو طریق تأمین می شود: 1 – تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می کند. 2 – تغذیه مصنوعی، از شربت (شکر و آب) استفاده می شود. |
6 – کندو به چند صورت تکثیر می شود؟ | به دو صورت :1 – افزایش طبیعی (تکثیر طبیعی) 2 – تکثیر مصنوعی |
7 – برای جلوگیری از بروز بیماری در زنبورداری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟ | 1. نظافت کندو و محل آن 2. ضدعفونی کردن ابزار زنبورداری بعد از هر بازدید 3. نگه داری کندو در محل خشک ،به ویژه در زمستان 4. از بین بردن آب های راکد و گندآب های اطراف کندو 5. دور کردن کندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده |
8 – پرورش کرم های ابریشم کوچک چگونه است؟ | در فصل بهار تخم ها تبدیل به کرم های کوچکی می گردند. برای تغذیه کرم ابریشم از برگ توت کافی و مرغوب استفاده می شود. برگ های توت را باید با کارد مخصوص و تمیز یا ماشین برگ بر قطعه، قطعه کرد و در اختیار آن ها قرار داد و ازدادن برگ های ضخیم و زرد به کرم ها باید خودداری کرد. |
3 – پرورش آبزیان : 1 – انسان در زندگی خود از ماهی ها به چه صورت هایی استفاده می کنند؟ | 1. برای تغذیه انسان و همچنین تغذیه دام، طیور و صنایع صابون سازی و داروسازی 2. به عنوان آبزی زینتی در آکواریوم ها |
2 – گوشت آبزیان از چه نظر غنی است؟ | گوشت آبزیان از نظر موادی مانند کلیسم، فسفر ، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است. |
3 – آیا دمای آب در ادامه زندگی و رشد ماهیان مؤثر است؟ | انواع ماهی ها را از نظر دمای آب بنویسید؟ یکی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهیان، دمای آب (محیط زندگی) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب به دو دسته ماهیان گرم آبی و ماهیان سردابی تقسیم می شوند. |
4 – برای آماده کردن استخر پرورش ماهی چه کارهایی را باید انجام داد؟ | 1. خشک کردن استخر پس از تخلیه 2. سوزاندن گیاهان 3. ضدعفونی کردن استخر (آهک پاشی) 4. تعمیر دیوارهای استخر 5. شخم زدن و کوددادن برای بالابردن رشد گیاهان استخر |
5- دلایل دشوار بودن درمان ماهیان را بنویسید. | 1. جابه جا کردن ماهی برای درمان موجب ناراحتی آن ها می شود. 2. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشکل است. 3. تزریق دارو مقرون به صرفه نیست. |
6 – نحوه تکثیر در ماهیان به چند صورت است؟ | 1. به صورت طبیعی :در آب های طبیعی (دریاها ،رودخانه ها و...) 2. به صورت مصنوعی . در کارگاه های تکثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد. |
7 – تولید مثل ماهیان با پستانداران چه تفاوتی دارد؟ | ماهیان بیشتر تخم گذارند ولی پستانداران بچه زا هستند. ادامه سوالات واحد8 صنایع غذایی : |
1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟ | 1.جلوگیری از فساد میکروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری 2. افزایش مدت زمانی که می توان یک ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری کرد. |
2 – چه کارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟ | هر عملی را که زمان نگه داری غذا را طولانی تر کند، یک روش نگه داری نامیده می شود. |
3 – کنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟ | محصولی است که از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمک 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود. |
4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟ | 1. یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. کیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است . |
5 – علل اصلی خشک کردن مواد غذایی را بنویسید؟ | 1 - حفظ کردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میکروبی و آنزیمی 2 – کم کردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – کم کردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول کم آبی . |
6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟ | بسته بندی عبارت است از پوششی که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می کند. |
7 – کدام یک از روش های خشک مناسب تر است و چرا؟ | خشک کردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود. |
8 – معایب خشک کردن در برابر نور خورشید (سنتی) چیست؟ | 1 . اغلب بهداشتی نیست و گرد و خاک روی مواد غذایی می نشیند. 2. رنگ سبزی ها در مقابل نور خورشید زرد می شود. |
|
|